Четвер, 22 січня 2015 12:06

Хліб для тостів

Хліб для тостів

Якщо Ви час від часу купуєте хліб для тостів, з різних причин, тоді однозначно варто спробувати спекти його вдома.

 

Інгредієнти на 1 буханець вагою 1 кг:

550 грам пшеничного борошна

1 1/2 ч.л. солі

3 ст.л. цукру

15 грам свіжих дріжджів

1 яйце

60 грам вершкового масла, розтопити

325 мл молока

Олія для змащування форми

 

Дріжджі розведіть в молоці і перелийте в глибоку миску для замісу. Додайте 300 грам борошна, замісіть рідку опару. Накрийте миску трохи вологим рушником і залиште на 1 годину.

Через 1 годину, додайте до опари інші інгредієнти і залишок борошна, попередньо збивши яйце з маслом.

Замісіть еластичне, трохи липке тісто. Якщо потрібно, додайте ще борошна. Місіть 8-10 хвилин руками або 3-4 хвилини на середній швидкості в міксері. Помістіть тісто в миску, прикрийте трохи вологим рушником і залиште на 1,5 години.

Після того, як тісто збільшилася вдвічі, ще раз трохи вимісіть тісто, перекладіть на робочу поверхню, трохи присипану борошном і сформуйте буханець, роблячи з тіста невеликий прямокутник і згорнувши його по ширині. Повинен вийти акуратний валик.

Змастіть форму для хліба тонким шаром олії і помістіть акуратно тісто у форму. Накрийте форму трохи вологим кухонним рушником і залиште на 1 годину.

Розігрійте духовку до 190 ᵒС. Якщо у Вас є спеціальна форма для тостового хліба, накрийте форму кришкою, якщо печете у звичайній прямокутній формі, змастіть поверхню тіста рослинним маслом.

Поставте форму з тістом в розігріту духовку і випікайте 45-50 хвилин. При постукуванні по поверхні хліба, повинен виходити порожній звук.

Вийміть форми з духовки і хліб з форми. Поставте на решітку остигати.

Після повного охолодження можна хліб розрізати.

 

Смачного!

Яндекс.Метрика