Четвер, 05 лютого 2015 10:20

Лимонний кекс з глазур’ю

Лимонний кекс з глазур’ю

Вершкове масло має бути кімнатної температури.

Рецепт на дві форми для кексів 12 x 20 cм.

Можна так само випікати в круглій формі з діркою, час випічки той же.

 

Інгредієнти:

борошно - 3 склянки

кефір - ¾ склянки

лимонна цедра - з 2 лимонів

лимонний сік - ⅓ склянки

сіль - 1 ½ ч. л.

пекарський порошок - ½ ч. л.

сода - ½ ч. л.

цукор - 2 склянки

яйця курячі великі - 5 шт.

вершкове масло - 1 склянка

Для глазурі:

цукрова пудра - 2 склянки

лимонний сік - 3 ст. л.

 

Розігріти духовку на 180 гр. Деко встановити на нижній рівень. Форми для кексу змастити маслом і присипати борошном. У маленькій ємності змішати кефір з лимонною цедрою і соком.

У середній мисці змішати борошно, сіль, пекарський порошок і соду.

Збити міксером масло з цукром. Додати яйця по одному, добре збивати після кожного яйця.

Знизити швидкість і ввести 1/3 борошняної суміші, додати половину кефіру.

Додати 1/3 борошна, залишки кефірної суміші і закінчити борошняною сумішшю. Змішувати тільки до однорідності. Не перебивати!

Важливо дотримуватися послідовність і закінчити борошном.

Розподілити тісто по формах. Запікати до чистої палички хвилин 50 - 60. Прикрити фольгою, якщо почне занадто темніти.

Остудити у формі хвилин 20. Перед тим як покривати глазур'ю, повністю остудити на решітці.

Глазур: в цукрову пудру поступово вводити лимонний сік до потрібної консистенції. Під решітку з кексом підкласти папір. Залити кекси глазур'ю.

Дати стекти і застигнути хвилин 40.

Смачного!

Яндекс.Метрика