Вершкове масло має бути кімнатної температури.
Рецепт на дві форми для кексів 12 x 20 cм.
Можна так само випікати в круглій формі з діркою, час випічки той же.
Інгредієнти:
борошно - 3 склянки
кефір - ¾ склянки
лимонна цедра - з 2 лимонів
лимонний сік - ⅓ склянки
сіль - 1 ½ ч. л.
пекарський порошок - ½ ч. л.
сода - ½ ч. л.
цукор - 2 склянки
яйця курячі великі - 5 шт.
вершкове масло - 1 склянка
Для глазурі:
цукрова пудра - 2 склянки
лимонний сік - 3 ст. л.
Розігріти духовку на 180 гр. Деко встановити на нижній рівень. Форми для кексу змастити маслом і присипати борошном. У маленькій ємності змішати кефір з лимонною цедрою і соком.
У середній мисці змішати борошно, сіль, пекарський порошок і соду.
Збити міксером масло з цукром. Додати яйця по одному, добре збивати після кожного яйця.
Знизити швидкість і ввести 1/3 борошняної суміші, додати половину кефіру.
Додати 1/3 борошна, залишки кефірної суміші і закінчити борошняною сумішшю. Змішувати тільки до однорідності. Не перебивати!
Важливо дотримуватися послідовність і закінчити борошном.
Розподілити тісто по формах. Запікати до чистої палички хвилин 50 - 60. Прикрити фольгою, якщо почне занадто темніти.
Остудити у формі хвилин 20. Перед тим як покривати глазур'ю, повністю остудити на решітці.
Глазур: в цукрову пудру поступово вводити лимонний сік до потрібної консистенції. Під решітку з кексом підкласти папір. Залити кекси глазур'ю.
Дати стекти і застигнути хвилин 40.
Смачного!