Замість води, для приготування цих багетів, використовується овочевий бульйон, з великою кількістю моркви і цибулі-порей, завдяки якому і виходить такий незвичайний смак виробів.
Інгредієнти:
339 грам пшеничного борошна
1/4 ч.л. швидкорозчинних дріжджів
235 мл овочевого бульйону
7 грам солі
Для овочевого бульйону:
680 грам цибулі-порей, добре помити, крупно порізати
450 грам моркви, почистити, крупно порізати
680 грам цибулі, почистити, крупно порізати
2 головки фенхелю, крупно порізати
60 мл олії
2 лаврові листки
2 гілочки чебрецю
60 грам зелені петрушки
Помістіть всі овочі в кухонний комбайн і гарненько подрібніть. Можна це робити партіями.
У великій каструлі розігрійте олію, додайте овочі і томіть 5-8 хвилин, до м'якості. Додайте трави, залийте водою в такій кількості, щоб овочі були повністю покриті. Варіть бульйон на повільному вогні 45 хвилин, час від часу знімаючи піну. Відцідіть і якнайшвидше остудіть.
Помістіть борошно в чашу міксера. Додайте дріжджі і добре перемішайте. Поступово вливаючи бульйон, перемішуйте насадкою "гачок" на середній швидкості 3 хвилини. Посипте тісто зверху сіллю, зменшіть швидкість до мінімуму і замішуйте ще 20 хвилин.
Накрийте чашу трохи вологим рушником і залиште на годину.
Викладіть тісто на присипану борошном поверхню, присипте трохи борошном, витягніть трохи вздовж, і складіть втричі. Залиште тісто на 15 хвилин, прикривши його трохи вологим рушником.
Тісто розтягніть і розділіть на 2-3 частини. Витягніть кожен шматочок трохи вздовж, і складіть втричі.
Прикрийте тісто трохи вологим рушником і залиште на 15 хвилин.
Сформуйте багети, витягаючи кожен шматок тіста і вминаючи боки тісту всередину, формуючи тонкі батони. Обережно розтягніть до потрібного розміру.
Викладіть сформовані багети на деко або в спеціальну форму. Накрийте багети і залиште на 1 годину 15 хвилин.
Розігрійте духовку до температури 250 ˚С. Поставте одне порожнє деко на нижню полицю духовки.
Коли тісто підійшло і духовка розігріта, гострим ножем зробіть по три діагональних надрізи на кожному багеті і вставте деко або форму з багетами в духовку.
Відразу швидко влийте ½ склянки води на порожнє нижнє деко і швидко закрийте дверцята духовки.
Перші 10-15 хвилин не можна відкривати духовку. Випікайте багети 15-20 хвилин. При постукуванні по поверхні багетів, повинен бути порожній звук.
Вийміть і поставте на решітку остигати. Перші 15 хвилин багети не ріже, хліб повинен «відпочити»!
Смачного!