Четвер, 22 січня 2015 11:58

Овочеві демі-багети

Овочеві демі-багети

Замість води, для приготування цих багетів, використовується овочевий бульйон, з великою кількістю моркви і цибулі-порей, завдяки якому і виходить такий незвичайний смак виробів.

 

Інгредієнти:

339 грам пшеничного борошна

1/4 ч.л. швидкорозчинних дріжджів

235 мл овочевого бульйону

7 грам солі

 

Для овочевого бульйону:

680 грам цибулі-порей, добре помити, крупно порізати

450 грам моркви, почистити, крупно порізати

680 грам цибулі, почистити, крупно порізати

2 головки фенхелю, крупно порізати

60 мл олії

2 лаврові листки

2 гілочки чебрецю

60 грам зелені петрушки

 

Помістіть всі овочі в кухонний комбайн і гарненько подрібніть. Можна це робити партіями.

У великій каструлі розігрійте олію, додайте овочі і томіть 5-8 хвилин, до м'якості. Додайте трави, залийте водою в такій кількості, щоб овочі були повністю покриті. Варіть бульйон на повільному вогні 45 хвилин, час від часу знімаючи піну. Відцідіть і якнайшвидше остудіть.

Помістіть борошно в чашу міксера. Додайте дріжджі і добре перемішайте. Поступово вливаючи бульйон, перемішуйте насадкою "гачок" на середній швидкості 3 хвилини. Посипте тісто зверху сіллю, зменшіть швидкість до мінімуму і замішуйте ще 20 хвилин.

Накрийте чашу трохи вологим рушником і залиште на годину.

Викладіть тісто на присипану борошном поверхню, присипте трохи борошном, витягніть трохи вздовж, і складіть втричі. Залиште тісто на 15 хвилин, прикривши його трохи вологим рушником.

Тісто розтягніть і розділіть на 2-3 частини. Витягніть кожен шматочок трохи вздовж, і складіть втричі.

Прикрийте тісто трохи вологим рушником і залиште на 15 хвилин.

Сформуйте багети, витягаючи кожен шматок тіста і вминаючи боки тісту всередину, формуючи тонкі батони. Обережно розтягніть до потрібного розміру.

Викладіть сформовані багети на деко або в спеціальну форму. Накрийте багети і залиште на 1 годину 15 хвилин.

Розігрійте духовку до температури 250 ˚С. Поставте одне порожнє деко на нижню полицю духовки.

Коли тісто підійшло і духовка розігріта, гострим ножем зробіть по три діагональних надрізи на кожному багеті і вставте деко або форму з багетами в духовку.

Відразу швидко влийте ½ склянки води на порожнє нижнє деко і швидко закрийте дверцята духовки.

Перші 10-15 хвилин не можна відкривати духовку. Випікайте багети 15-20 хвилин. При постукуванні по поверхні багетів, повинен бути порожній звук.

Вийміть і поставте на решітку остигати. Перші 15 хвилин багети не ріже, хліб повинен «відпочити»!

Смачного!

Схожі матеріали (за тегом)

Яндекс.Метрика