Четвер, 22 січня 2015 12:42

Пікантний квасолевий суп

Пікантний квасолевий суп

Подавати такий суп можна з будь-яким улюбленим сиром. Добре підходять чеддер, моцарелла, бринза.

 

Інгредієнти:

200 грам квасолі, замочити на 8 годин у холодній воді

2 зубки часнику

1 цибулина, дрібно порізати

2 ст.л. олії

100 грам бекону або копчених ковбасок, порізати кубиками

Сіль за смаком

1 стручок гострого перцю чилі (свіжий або сушений), розламати або розрізати навпіл

1/4 ч.л. меленого кумина (зіра)

1 ст.л. меленої паприки

500 мл помідорів у власному соку, подрібнити

100 грам улюбленого сиру для подачі

 

Замочити квасолю на 8 годин. Квасолю процідити і відварити в несолоній воді до готовності, відцідити.

У 3-х літровій каструлі підрум'янити на середньому вогні на олії бекон або ковбаски. Коли бекон пустить максимум жиру, додати цибулю і часник. Томити, помішуючи, до м'якості цибулі.

Додати кумін, перець чилі і паприку і як тільки відчутним буде їх аромат, додати помідори, квасолю і влити 1,2 літра води. Посолити за смаком і варити на середньому вогні ще 15 хвилин.

Подавати квасолевий суп гарячим, посипавши улюбленим тертим або подрібненим сиром та зеленню.

 

Смачного!

Яндекс.Метрика