П'ятниця, 30 січня 2015 10:50

Семіфредо з полуницею до Дня Святого Валентина

Семіфредо з полуницею до Дня Святого Валентина

Перш ніж приступити до приготування цього десерту, потрібно остудити в морозильній камері (або в холодильнику) 2 ємності.

 

Інгредієнти:

Вершки 33% - 400 мл.

Цукрова пудра - 80 г

Печиво Савоярді - 60 г

Ванільний цукор - 5 г

Полуниця - 130 г

 

В одну з охолоджених ємностей поміщаємо охолоджені вершки і додаємо цукрову пудру. Вершки обов'язково повинні бути холодними, інакше, вони можуть збитися в масло.

Збиваємо вершки з цукровою пудрою в щільну масу.

Печиво Савоярді дрібно покришити і змішати з ванільним цукром, можна використовувати стручок ванілі. Печиво кладемо в другу охолоджену ємність. Додаємо в печиво половину збитих вершків і обережно перемішуємо знизу вгору. На цьому етапі можна спробувати масу на смак, і тоді Вам буде легше зорієнтуватися, чи потрібно буде додавати цукрову пудру в полуницю з вершками.

На дно порційних формочок у формі серця викладаємо шар харчової плівки і кладемо шар з печива і вершків. Формочку потрібно заповнити на 1/4 частину. Використовуємо половину вершків з печивом.

Цей десерт можна готувати у великій формі, а перед подачею на стіл розділити на порції. Прикриваємо десерт зверху плівкою і ховаємо в морозильну камеру на 10-15 хвилин. Решта вершків з печивом накрити харчовою плівкою і заховати в холодильник.

Полуницю злегка розморозити і подрібнити у блендері в пюре. Якщо ви використовуєте свіжі ягоди, то їх потрібно помити, почистити, а потім дати обсохнути. І тільки потім перемолоти в блендері.

З'єднуємо полуничне пюре з вершками.

Все добре перемішуємо. При необхідності можна додати цукрової пудри.

Дістаємо формочку з печивом з морозильної камери і кладемо шар полуниці з вершками. Шар полуниці повинен заповнити формочку на 3/4, полуницю і вершки потрібно використовувати всі, але пам'ятайте що у Вас повинно залишитися місце для ще одного прошарку з печива і вершків.

Накриваємо формочки харчовою плівкою і ховаємо в морозильну камеру, на 2-4 години. До повного застигання полуничного шару.

Кладемо останній шар печива з вершками і ховаємо десерт ще на 1 годину в морозильну камеру, до повного застигання.

Формочку з готовим десертом на 15-30 секунд (залежно від матеріалу формочки) опускаємо в гарячу воду, накриваємо зверху тарілкою, і перевертаємо. Знімаємо харчову плівку і прикрашаємо на свій розсуд. Перед подачею дайте десерту постояти при кімнатній температурі 3-5 хвилин, тоді він буде більш м'яким і ніжним.

Смачного!

Яндекс.Метрика