П'ятниця, 16 січня 2015 14:14

Спагеті з соусом болоньєзе

Спагеті з соусом болоньєзе

Болоньєзе - один з найпопулярніших м'ясних соусів у світі. Вперше він з'явився в Болоньї, гастрономічній столиці Італії. Соус болоньєзе поєднують з різними видами пасти - з ним готують лазанью, каннелоні і равіолі, але найвідоміший і найпопулярніший рецепт - це спагеті з соусом болоньєзе.

У Болоньї для приготування цього м'ясного соусу традиційно використовують і яловичину, і свинину (деякі додають ще й телятину), так як вони гармонійно доповнюють одне одного - яловичина додає страві аромат і ситність, а свинина робить його ніжним. Для болоньєзе потрібно вибирати інгредієнти найвищої якості - тільки так соус вийде по-справжньому смачним.

 

Інгредієнти на 10 порцій:

Спагетті - 500 г
Яловичина, ошийок - 400 г
Свинина, ошийок - 400 г
Стебла селери - 100 г
Морква - 100 г
Червоне вино - 200 мл
Молоко - 200 мл
Курячий бульйон - 500 мл
Томати у власному соку без шкірки - 700 г
Сіль, перець - за смаком
Пармезан - для подачі

 

Приготування:

Приготувати фарш зі свинини і яловичини. Окремо пропустити через м'ясорубку овочі.
Обсмажити м'ясний фарш до випаровування рідини, потім додати овочі і знову обсмажити до випаровування вологи. Влити червоне вино, випарувати рідину.
Потім додати молоко і дати йому вбратися. В кінці додати томати і тушкувати ще кілька хвилин. Приправити соус болоньєзе за смаком.
Поки готується соус, відварити спагеті. Полити пасту соусом болоньєзе і посипати тертим пармезаном.

Смачного!

Яндекс.Метрика