Неділя, 18 січня 2015 17:53

Свинячі фрикадельки з беконом в томатному соусі

Свинячі фрикадельки з беконом в томатному соусі

Соковиті свинячі фрикадельки в томатному соусі можна подавати з відвареним рисом, спагеті або полентою.

 

Інгредієнти:

Для фрикадельок:

нарізані смужки бекону - 2 шт.

подрібнені зубчики часнику - 2 шт.

яйця - 2 шт.

хлібні крихти - 1/2 склянки

сіль - 1 1/2 ч.л.

свинячий фарш - 680 г

орегано або м'ята - 2 ч.л.

порошок копченого перцю чилі - 1-2 ч.л.

 

Для соусу:

оливкова олія - 2 ст.л.

нарізаний ріпчаста цибуля - 1 шт.

подрібнені зубчики часнику - 3 шт.

копчений перець чилі, консервований - 1-3 шт.

консервовані томати, нарізані - 800 мл

орегано - 2 ч.л.

яловичий або курячий бульйон - 1/2 склянки

кінза - для подачі

 

Час приготування - 45 хв

Рецепт на - 6-8 порції

 

Спосіб приготування:

1. Розігріти духовку до 200°С. З'єднати всі інгредієнти для фрикадельок у великій мисці і добре перемішати.

2. Вологими руками сформувати 16 кульок. Помістити їх у форму для випічки 22х33 см і запікати до злегка коричневого кольору, близько 15 хвилин.

3. Нагріти оливкову олію в сковороді на середньому вогні і обсмажити цибулю до золотистого кольору. Додати часник і готувати протягом ще однієї хвилини, потім додати перець чилі, помідори, орегано і бульйон. Все добре перемішати, додати сіль за смаком. Варити соус, не накриваючи, поки готуються фрикадельки.

4. Коли фрикадельки будуть готові, покласти їх в соус і перемішати. Якщо соус занадто рідкий, проварити його протягом декількох хвилин.

5. Готові фрикадельки подавати з рисом або полентою, посипавши рубаною кінзою.

 

Смачного!

Яндекс.Метрика