Неділя, 01 лютого 2015 10:55

Вегетаріанський сочевичний буханець

Вегетаріанський сочевичний буханець

Сочевиця відноситься до категорії екологічно чистих продуктів харчування, це рослина, при зростанні, не вбирає в себе радіонукліди, нітрати, токсини і шкідливі речовини з землі. Не має сочевиця і протипоказань до застосування, її корисно вживати всім без винятку.

 

Інгредієнти

1 чашка сухої сочевиці (використовуйте зелену або коричневу)

2 1/2 чашки води або овочевого бульйону

3 столові ложки молотого лляного насіння

1/3 склянки води (6 столових ложок)

2 столові ложки оливкової олії

3 зубчики часнику, подрібнити

1 невелика цибулина, дрібно нарізана кубиками

1 маленький червоний перець, дрібно нарізаний

1 морква, дрібно нарізана або терта

1 стебло селери, дрібно нарізане

3/4 чашки вівсянки

1/2 чашки вівсяної муки

1 чайна ложка сушеного чебрецю

1/2 чайної ложки кмину

1/2 чайної ложки часникового порошку і цибуляного порошку

1/4 - 1/2 чайної ложки меленого гострого перцю, за бажанням

морська сіль за смаком

Для глазурі

3 столові ложки органічного кетчупу

1 столова ложка бальзамічного оцту

1 столова ложка чистого кленового сиропу (або меду)

 

Промити сочевицю. У великій каструлі з’єднати 2 1/2 чашки води з сочевицею. Довести до кипіння, зменшити вогонь, накрити кришкою і кип'ятити на повільному вогні протягом приблизно 40 хвилин, періодично помішуючи. Це нормально, якщо вона розвариться, ми будемо приблизно 3/4 суміші після охолодження перетворювати в пюре. Після цього зніміть кришку і відкладіть, щоб охолола (не зливати).

Розігріти духовку до 250 градусів.

У невеликій мисці змішати лляне насіння і 1/3 склянки води, відставити принаймні на 10 хвилин, бажано в холодильник.

У сотейнику прогріти масло або воду на середньому вогні. Пасерувати часник, цибулю, болгарський перець, моркву і селеру протягом 5 хвилин. Додати спеції добре перемішуючи, щоб смаки з’єдналися. Відставити для охолодження.

Використовуючи блендер або кухонний комбайн, перетворіть в пюре 3/4 сочевиці.

З’єднати обсмажені овочі з сочевицею, вівсянку, вівсяне борошно і льон, добре перемішати. За смаком додати сіль, перець та будь-які спеції, що подобаються.

Форму вистелити пергаментним папером та викласти суміш.

Для глазурі об'єднати всі інгредієнти в маленькій мисці, перемішати однорідності. Змастити верх буханця і випікати в духовці близько 45 - 50 хвилин.

Дати вистигнути трохи, перш ніж відрізати.

Смачного!

Яндекс.Метрика