Вівторок, 24 лютого 2015 10:48

Спеції для здоров'я. Куркума

Спеції для здоров'я. Куркума

 

Батьківщиною цієї спеції вважається південно-східна Індія, звідки вона і поширилася спочатку по всьому Сходу, а потім була завезена на Захід. Спочатку країни Європи використовували її як більш дешевий аналог шафрану, але потім оцінили власне своєрідність спеції.

Вона володіє гіркувато-гоструватим смаком і забарвлює страви у яскравий жовтий колір. Куркума є основним компонентом відомої суміші каррі.

Ця жовта спеція - чудовий природний антибіотик. На відміну від багатьох ліків, куркума вбиває бактерії, не руйнуючи Вашу печінку і не погіршуючи роботу шлунка. Навпаки, вона відома своїм благотворним впливом на шлунково-кишковий тракт.

Куркума сприяє поліпшенню травлення і допомагає шлунку впоратися з важкою їжею, а ще знижує потяг до солодкого і жирного. Крім того, ця рослина сімейства імбирних застосовується при лікуванні і профілактиці захворювань печінки, жовчного міхура, шлунка і навіть нирок. Речовини, що містяться в куркумі, захищають судини від атеросклерозу.

Якщо Ви палите або в Вас немає часу нормально харчуватися, то куркума для Вас просто знахідка. Вона захищає від шкоди, завданої організму сигаретним димом і напівфабрикатами - до такого висновку дозволили прийти результати останніх досліджень.

Ось питання, чому такі страшні хвороби, як рак менше поширені на Сході? Медики кажуть, що причина саме в тому, що щоденний раціон східного людини включає в себе неодмінний набір спецій і зокрема куркуму.

 

Яндекс.Метрика