Вівторок, 03 березня 2015 09:13

Спеції для здоров'я. Перець чилі

Спеції для здоров'я. Перець чилі

Перець чилі – це, напевно, найпекучіша спеція з усіх, що Ви пробували. Не кожен ризикне використовувати цей темно-червоний порошок при приготуванні страв, а дуже даремно. Перець чилі (або як його ще називають кайєннський перець) не калічить, а лікує організм.

Маленький червоний перчик - просто невичерпне джерело вітамінів В2, В6, P, Е і PP, а вітаміну С в ньому міститься в 2 рази більше, ніж у лимоні.

А ще, поїдання перцю чилі сприяє виробленню ендорфінів - "гормонів щастя". Механізм роботи дуже простий: рясно поперчивши їжу або відкусивши шматочок червоного "вбивці", Ви відчуваєте гостре печіння в роті, Ваш мозок при цьому сприймає це як небезпеку і викидає в кров ендорфіни, щоб зменшити шок і стрес. А "гормони щастя", у свою чергу, підвищують імунітет, покращують кровообіг, послаблюють будь-який біль і знижують стрес.

Через своєрідний струсу організму багатьом і подобається їжа як найгостріше. Джордж Вашингтон, перший президент Америки, був пристрасним любителем чилі і прославився крім усього іншого своїми перцевими плантаціями. А індіанці, які першими культивували чилі, вірять, що їх розум буде світлим і чистим, якщо вони будуть їсти його, як можна більше.

Яндекс.Метрика